samfunn

Pust inn. Pust ut.

Husker du i gamledager; når du hadde en avtale med noen, og så kom de ikke til møtestedet slik at du ble stående å vente. Sånt skjer jo i dag også – folk blir ikke akkurat mer punktlige, men forskjellen nå er at man gjerne bekrefter avtalen en og to ganger før, sender en melding når man er på vei, og ringer idet man ankommer avtalt punkt før man egentlig har løftet blikket for å se om vedkommende er der. Må en vente i uutholdelige to minutter kan en alltids bla gjennom gamle meldinger, instagam’e eller sjekke avtaleboka på Iphonen. Det er ikke ofte noen blir tatt i å ikke foreta seg noe.

Min generasjon har adgang til et konstant innpass av informasjon; privat, offentlig og globalt, og vi takker ikke nei til å dekke vårt enorme behov for stimuli. Hjerneaktiviteten er i full sving til enhver tid om ønskelig, og stopper en opp et par sekunder og stirrer ut i lufta uten å innta noe som helst kan du risikere at folk rundt deg skjønner at du er klin galen eller et sosialt fortapt vesen.

yoga i CD-sjappa

yoga i CD-sjappa

Den kontinuerlige strømmen av sanseinntrykk har skapt et marked for stress. Etterspørselen etter yogaundervisning og meditasjonskurs øker og konkurransen danner grunnlag for utallige retninger, for eksempel vipassana, kundalini og acem.  Det er i grunn ganske ufattelig at enkelte er villig til å betale svimlende summer for å lære seg å fokusere på å puste. En dame fortalte meg stolt at hun «var så flink til å puste». Trolig sier dette mest om det samfunnet vi lever i, og kravet (enten fra oss selv eller andre) til å være så driftige til enhver tid.

Så kan man velge å rette tankene mot alt en burde ha gjort, eller være fornøyd med den man er. Yogalæreren min sa noe fint en dag. Når det står på som verst; «trekk pusten dypt, og slipp den ut med takknemlighet«. Det går nok bra.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s