ideer

Tenke seg til!

Er du blant dem som plutselig oppdager at du ikke har flere rene truser i klesskapet? Først sjekker busstabellen ved holdeplassen? Finner ut av hva du skal ha til middag idet du åpner kjøleskapet og oppdaget at det er tomt? Eller ikke kan avtale et møte neste uke, fordi du nødvendigvis ikke vet hva du kommer til å gjøre på daværende tidspunkt? Hvis ja; slutt å lese – dette innlegget er ikke for deg.

De tankeløse

De tankeløse

Dette er dedikert til oss planleggingsbesatte. Vi som våkner om natta og lager lister for morgendagen, kommende uke så vel som neste år. Vi vil ha avtalene i boks og planen utarbeidet så snart som mulig. Ikke nødvendigvis fordi vi ikke evner å takle utfordringen når den kommer, men fordi det er moro å vite hva en kan se frem til.

Hverdagen til en planleggingsbesatt vil primært være svært praktisk. Vi møter stort sett utfordringer vi har forberedt oss på og allerede har tenkt gjennom. Vi ser ikke nødvendigvis problemer, men er løsningsorienterte. Imidlertid kan det hevdes at fokus på løsninger betinger anerkjennelse av problemets eksistens. Et problem som andre ikke engang enser, kanskje ikke på noe tidspunkt. Takket være planleggerne gikk vi hvertfall klar av den mulige faren.

Sitater av tidligere tenkere

Sitater av tidligere tenkere

For det andre vil planleggerens liv by på mer innhold. Vi fryder oss over de fremtidige hendelsene, selv dersom det ikke inntreffer. Kanskje skjer det noe annet enn hva vi hadde sett for oss, og da får planleggerne både i pose og sekk; DRØMMEN i form av den planlagte hendelsen, og VIRKELIGHETEN slik det faktisk ble. Vi lever to liv og opplever verden som dobbelt så spennende. Samtidig som vi opplever noe, planlegger vi selvsagt neste skritt. Dette opptar riktignok store deler av hjerneaktiviteten vår. Det er jo ikke sikkert verden hadde bestått hadde det ikke vært for vår gjennomtenkte plan for fremtiden.

Til slutt kan livet bli ganske slitsomt for en planlegger. Når planleggingen blir en rutine som mister sin spenningseffekt bærer det mer preg av tvangstanker enn fryd. Så lenge planleggingen ikke skyldes frykten for å møte en utfordring som må løses sporenstreks, er det kanskje like greit noen ganger å ta morgendagen som den er. Med eller uten ren truse.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s